Zoeken

Honda gaat 4e fabriek in India bouwen

7 februari 2014
Honda heeft aangekondigd in India een vierde motorfabriek met een capaciteit van 1,2 miljoen motoren per jaar in productie te gaan nemen. Met de investering, waarmee een bedrag van 11 miljard Rupees (€130 miljoen) is gemoeid, hoopt Honda de positie van Honda Motorcycle Scooter India te versterken.

Honda India_Motorcycle_production_line

Met al drie fabrieken in Haryana, Rajasthan en Karnataka is de nieuw te bouwen fabriek in de noordwestelijke staat Gujarat, waarvan de ingebruikname voor 2015 staat gepland, de derde fabriek die Honda sinds 2011 in India in gebruik heeft genomen. Met de vierde fabriek wordt de totale productiecapaciteit van Honda in India op 5,8 miljoen motoren en scooters gebracht.

Met de komst van de nieuwe fabriek hoopt Honda het Indiase Hero Motocorp van de troon te kunnen verdrijven. Momenteel is Honda Motorcycle Scooter India de op een na grootste fabrikant ter wereld, achter Hero Motocorp.

Takanobu Ito, president en CEO Honda Motor Company:
HMSI verkopen hebben de wereldwijde verkoop van Honda's tweewielers al op de tweede plaats gebracht. Wij geloven dat India binnenkort al de grootste markt voor Honda zal zijn. Vandaag ben ik blij aan te kunnen kondigen dat Honda dichter bij de klant zal staan met een nieuwe vierde fabriek in Gujarat. We zullen 11 miljard Rupees gaan investeren om de de jaarlijkse productie met 1,2 miljoen units te vergroten.

Het merendeel van de in India geproduceerde motoren zijn momenteel motoren uit de lichte segmenten, maar dat zal in de toekomst gaan veranderen. Honda heeft bevestigd dat vanaf 2015 de CBR650F in India zal worden geproduceerd, hoewel het niet duidelijk is of dat in plaats van of ter vervanging van de huidige productielocatie in Thailand is.