Zoeken

Honda gaat 4e fabriek bouwen in Indonesie

14 maart 2012
Honda heeft aangekondigd een nieuwe fabriek in Indonesië te gaan bouwen. Het zal de vierde fabriek zijn die in samenwerking met partner Astra Honda Motor zal worden gebouwd. Naar planning zullen in die fabriek meer dan één miljoen scooters per jaar worden gebouwd.

 Honda_plant_Indonesia

De nieuwe fabriek, die werk gaat bieden aan 3.000 werknemers, wordt gebouwd in het industriepark van Buket Indah, ongeveer 70 km ten oosten van centraal jakarta. De productie start van Honda's vierde motoren fabriek is gepland voor eind 2013, met een productiecapaciteit van 1,1 miljoen scooters per jaar. Hiermee zal de totaal productie in Indonesië op 5,3 miljoen scooters per jaar worden gebracht.

Met de nieuwe fabriek hoopt Honda haar voorsprong op nummer twee in Indonesië Yamaha te vergroten. Astra Honda Motor noteerde het afgelopen jaar een groei van 25% naar 4,27 miljoen units, waar de totale Indonesische markt met 9% groeide naar 8,01 miljoen. AHM hoopt dit jaar tussen de 4,6 en 4,8 miljoen units in Indonesië af te gaan zetten, waar de markt is voorspeld op 8,4 tot 8,7 miljoen.

Astra Honda president Yusuke Hori verklaarde het afgelopen jaar een marktaandeel van 60% te willen hebben tegen de tijd dat de Indonesische markt naar 1o miljoen motorfietsen is gegroeid. Om dat te realiseren zou in 2013 de productie fasciliteit moeten worden vergroot.

Met de bouw van de nieuwe fabriek is een bedrag van Rp 3.1 biljoen (€ 260 miljoen) gemoeid. De fabriek zal gebruik maken van eco energie zoals windturbines en zonnepanelen, en zal verder met state-of-the-art technologie zijn uitgerust. Met 3.000 medewerkers zal het totaal aantal werknemers van Astra Honda Motor naar 21.000 groeien.