Zoeken

Honda CrossTourer 24 maart bij de dealer

16 maart 2012
Het is alweer een paar weken geleden dat wij in Spanje kennis mochten maken met de fiets, maar zaterdag 24 maart 2012 vindt de landelijke introductie plaats van de Crosstourer, Honda’s langverwachte adventure bike met het welbekende V4 1200cc motorblok.

Honda_CrossTourer_YM12_00066

Mocht de CrossTourer geheel langs je heen zijn gegaan, het is het vlaggenschip van de nieuwe Crossover familie die vorig jaar met de Crossrunner zijn aftrap had. De CrossTourer  is een cross-over van een allroad en een sport-tour machine, net als bijvoorbeeld de Tiger Explorer of Multistrada 1200. Dat de Crosstourer van veel markten thuis is, wist Peter Aansorgh ons vanuit Spanje al snel te mailen. 

De Crosstourer is met de enkele swingarm, de onderhoudsvrije cardanaandrijving, het brede stuur en lange veerwegen de perfecte combinatie van brute kracht en super comfort. Standaard uitgerust met elektronisch traction control-systeem en het veilige gecombineerde remsysteem met ABS. 

Dual Clutch transmission
De Crosstourer is optioneel leverbaar met een doorontwikkelde versie van Honda’s DCT-tranmissie. Deze versnellingsbak maakt gebruik van twee aparte transmissie-assen, elk voorzien van een eigen, elektro-hydraulisch bediend koppelingspakket. De ene as verzorgt de 1e, 3e en 5e versnelling, terwijl de tweede as de 2e, 4e en 6e versnelling bevat. De computer zet de volgende versnelling klaar, zodat op het moment van schakelen alleen nog van koppeling gewisseld hoeft te worden. De rijder kan via schakelaars aan het stuur zelf schakelen, maar hij kan het ook aan de computer over laten. Die kent daarvoor twee modi, een voor algemeen gebruik (D-modus) en voor sportief rijden (S-modus).

Landelijke introductie
Op zaterdag 24 maart a.s. wordt de nieuwe Honda Crosstourer bij alle Honda motorfietsdealers aan het publiek geïntroduceerd. De prijs voor deze veelzijdige motorfiets is 15.999 euro.