Zoeken

Honda CRF450 Rally maakt debuut tijdens Rally van Marokko

15 oktober 2012
Nadat de fiets en het team op de Intermot officieel werden gepresenteerd zal HRC vandaag met de Honda CRF 450 Rally haar debuut gaan maken tijdens de Rally van Marokko, welke van 15 t/m 20 oktober in de zandbak van Marokko zal plaatsvinden. De rally is voor HRC de eerste échte krachtmeting ter voorbereiding op de Dakar, waar Honda na 24 jaar afwezigheid waar haar opwachting zal gaan maken.

honda_marocco_helder_rodrigues

Afgelopen zomer kwam bij Honda het verrassende nieuws dat het na 24 jaar afwezigheid Honda  weer zal gaan deelnemen aan de Dakar, de zwaarste offroad beproeving ter wereld. In de periode 1981 tot en met 1989 was Honda eerder actief en wist in die negen jaar de rally in totaal vijf keer te winnen, waarvan vier keer achter elkaar.

Honda gaat bij de terugkeer naar de Dakar alleen voor de overwinning en heeft daarvoor een compleet nieuwe CRF 450 Rally ontwikkeld, welke is afgeleid van de huidige CRF450X. In totaal zullen vijf coureurs op de HRC machine gaan rijden: de Portugees Helder Rodrigues, de Braziliaan Felipe Zanol, de Brit Sam Sunderland, de Amerikaan Johnny Campbell en de Argentijn Javier Pizzolito.

Of HRC zijn huiswerk goed heeft gedaan zal de komende dagen blijken tijdens de Rally van Marokko, waar het team haar debuut zal maken. De rally duurt tot en met zaterdag 200 oktober en in die periode zullen in totaal 2.074 kilometers worden afgelegd. Voor aanvang van de rally deed Honda een tweedaagse test in de woestijnduinen van Marokko, als shakedown voor de rally.