Zoeken

Hoco Parts Nederlandse distributeur Mitas motorbanden

5 mei 2014
Mitas, de bandenfabrikant uit het Tsjechische Praag, is zich aan het richten op de premium motormarkt. Vanaf heden zijn de motorfietsbanden leverbaar via Hoco Parts, dat voor de Nederlandse markt de distributie op zich heeft genomen.

Mitas Sport_Force

Mocht je nog nooit van het merk Mitas hebben gehoord, da's niet vreemd. Het merk werd ergens in de jaren '30 van de vorige eeuw opgericht in het Tsjechische Praag en werd groot met het produceren van banden voor de industriële en agrarische sector. Inmiddels worden in diverse fabrieken in Europa en de Verenigde Staten banden van het merk Mitas, SAVA en Continental geproduceerd.

De ogen van Mitas zijn momenteel op de motormarkt gericht, waar het bedrijf de ambitie heeft een grote rol in de motor- en scooterbanden sector te gaan spelen. Mede daarom heeft Mitas het afgelopen jaar concurrent SAVA ingelijfd. Het huidige assortiment Mitas banden bestaat naar eigen zeggen uit competitief geprijsde kwaliteitsbanden voor scooter MX, enduro en sport motoren. Ook is Mitas wereldwijd marktleider met speedway banden en is het merk toonaangevend met motorbanden voor de Dakar rally.

Door met Hoco Parts in zee te gaan hoopt Mitas in Nederland een stevige voet aan wal te gaan krijgen.