Zoeken

High Performance parts voor BMW S1000RR

28 januari 2010

De motor staat nog nog maar koud een maand bij de dealer in de showroom, of BMW heeft al een uitgebreid pakket aan High Performance onderdelen samengesteld voor de S1000RR superbike.

BMW_S1000RR_voorspatbord.jpg

Om te beginnen werd een uitgebreide lijst met carbon onderdelen samengesteld. Onderdelen als voorspatbord, achterspatbord, kuipdelen (waaronder de bellypan en logohouder), kettingbeschermer, duozit afdekkap, hielplaten en de afdekkap van de benzinedop. BMW_S1000RR_bellypan.jpgAanvullend kan op elk onderdeel (met uitzondering van de hielplaat en kettingbeschermer) een 22 x 9mm plastic HP logo worden aangebracht.

Primair doel van de carbon delen was niet een gewichtsbesparing of versteviging van onderdelen, maar puur en alleen vanwege het visuele aspect. De carbon delen kregen een UV-bestendige drie-lagen high-gloss laklaag, om vergeling van het carbon tegen te gaan.

Naast carbon delen zijn ook horizontaal scharnierbare rem- en koppelingshandles, een CNC gefreesde aluminium geanodiseerde remschakelset (20mm smaller dan de standaard set), een akrapovic uitlaatsysteem en een HP laptimer (infrarood ontvanger + baken voor naast de baan) die automatisch rondetijden signaleert. Het baken kan daarbij signalen van meerdere motoren registreren.