Zoeken

Hendrik von Kuenheim nieuwe voorzitter ACEM

26 maart 2011
BMW Motorrad algemeen directeur Hendrik von Kuenheim is de nieuwe voorzitter van de ACEM (Association des Constructeurs Européens de Motocycles, ofwel het overkoepelende orgaan van de Europese motorfiets fabrikanten). Von Kuenheim volgt hiermee Stefan Pierer op, die sinds 2007 de voorzitter van de ACEM was.

Hendrik_von_Kuenheim

Al sinds 2009 was Hendrik von Kuenheim als vice-voorzitter betrokken bij de ACEM. Van Kuenheim verklaarde bij zijn aantreden dat de ACEM zich bewust is van de erg moeilijke markt waarin de Europese motorindustrie zich momenteel begeeft. Vanwege de globale economische crisis is de Europese markt sinds het vierde kwartaal van 2008 met 25% gekrompen. De missie van de ACEM bestaat volgens von Kuenheim uit het onderschrijven en verdedigen van de specificaties van een industrie met diepe wortels in Europa's economie.

Ondanks de harde economische condities zullen de ACEM fabrikanten volgens von Kuenheim blijven innoveren in een schonere en veiligere mobiliteit. Een bloeiende toekomst voor de motorindustrie kan echter alleen worden gerealiseerd met realistische Europese wetgeving die het de motorindustrie mogelijk moet maken om succesvol op globaal niveau te kunnen concurreren. Een belangrijke uitdaging is hierbij de nieuwe regelgeving betreffende typegoedkeuring en markttoezicht die momenteel in behandeling is bij het Europees Parlement.

Hendrik von Kuenheim zal het voorzitterschap van de ACEM officieel op 1 juli aangaan. Stefan Pierer (KTM) zal binnen de ACEM actief blijven als vice-voorzitter, naast Leo Francesco Mercanti (Piaggio Group).