Zoeken

Harley viert vrouwelijke rijders

31 mei 2010

Op 22 & 23 mei was het Amerikaanse Milwaukee, de geboorteplaats van Harley-Davidson, het domein voor vrouwelijke Harley rijders.  Steeds meer vrouwen rijden op een Harley-Davidson en dat bleek tijdens het internationale Women Rider’s Month Weekend in Milwaukee, USA.

1000_Female_Harley_Riders.jpg

Twee dagen lang was het feest bij het Harley Museum, waar naast live muziek, een bezoek aan het museum en demo rides, er ook seminars en vele activiteiten waren als ‘Thrill of the Throttle’ (voor niet-rijders;) statisch op een H-D rijden en zo het gevoel van motorrijden te ervaren zonder rijbewijs. Goed om vol zelfvertrouwen op weg te gaan; het Bike Lift Seminar, waar je leert om eenvoudig en zonder gevaar een motor in je eentje zelf weer overeind te zetten.

Karen Davidson, achterkleindochter van een van de oprichters:
This so cool, so many women on bikes. I love it!

Na de openingsceremonie bij het H-D Museum in downtown Milwaukee, verlieten ruim duizend vrouwen het terrein om de Parade te rijden, met op kop uiteraard Karen met haar Fat Bob. De Parade van de vele vrouwen op Harley-Davidson’s trok enorm veel belangstelling. Veel dames hadden roze kleding en attributen om daarmee hun steun te betuigen voor het gevecht tegen borstkanker. H-D steunt dat actief met de Pink Label Collection in de Verenigde Staten. Een deel van de opbrengst gaat naar de strijd tegen borstkanker.

De Parade eindigde in downtown Milwaukee in een Street Party met live bands, eten en drinken, stands en vooral heel veel gezelligheid en vriendschap. Niet alleen H-D’s maar ook vreemde merken reden mee en mannen waren ook welkom. Met deelnemers uit landen als Nederland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Roemenie, Mexico, Brazilië en zelfs Australië was het tweede Women Rider’s Month Weekend in Milwaukee meer dan een groot succes.