Zoeken

Harley 'verkoopt' MV Agusta aan familie Castiglioni

7 augustus 2010

De kogel is door de kerk. Twee jaar nadat Harley-Davidson het Italiaanse MV Agusta had gekocht hebben de Amerikanen het bedrijf weer terugverkocht aan de Castiglioni familie. Hoewel verkocht, met de transactie is het schrikbarende bedrag van € 1,- gemoeid.

Harley_MV_break-up.jpg

Ze zullen er waarschijnlijk met weemoed aan terugdenken, bij Harley-Davidson. Eerst met veel tamtam het Italiaanse MV Agusta opkopen voor $109 miljoen (waarvan het overgrote deel opging aan het afbetalen van alle schulden), om het twee jaar later voor 1 Euro weer terug te verkopen. Niet bepaald het return of investment wat ze bij Harley-Davidson voor ogen hebben gehad.

Reden voor de transactie met gesloten beursen is de uitbetaling van aandelen, die plaats had moeten vinden had Harley het Italiaanse merk aan een derde partij verkocht. Met Castiglioni's aandelenpakket geschat op een waarde van 20 tot 30 miljoen Euro zou dat opnieuw een flinke onkostenpost voor Harley-Davidson hebben betekend.

De familie Castiglioni zal ongetwijfeld tevreden zijn. Het bedrijf werd verlost van haar financiele schulden, het bedrijf werd geherstructureerd, was -eindelijk- in staat de langverwachte nieuwe F4 en Brutale te introduceren, heeft een nieuwe F3 in de pijplijn zitten en is bovendien aanzienlijk in verkopen gestegen na de introductie van die nieuwe modellen.