Zoeken

Harley Paus voor recordbedrag geveild

7 februari 2014
De verkoop van Paus Franciscus' 2013 Dyna Super Glide heeft tijdens de veiling ten bate van het goede doel veel meer geld opgeleverd dan verwacht, zo heeft veilinghuis Bonhams laten weten. Een anonieme telefonische bieder bood maar liefst € 241.500, véél meer dan waar het veilinghuis op had gerekend.

Harley-Davidson Paus

Slechts zes minuten duurde de veiling van de Harley-Davidson van de huidige Paus tijdens de Bonhams Les Grandes Marques du Monde veiling in het Grand Palais van Parijs. Door een anonieme bieder werd telefonisch het bod van € 241.500 uitgebracht voor de Dyna Super Glide, voorzien van de handtekening van de Paus en een certificaat van echtheid van Harley-Davidson. De motor was het afgelopen jaar door Harley aan de Paus geschonken ter viering van het 110-jarig bestaan van het merk.

Naast de Harley werd ook nog een gesigneerde lederen motorjack van de Paus geveild, waarvoor maar liefst € 57.500 werd neergelegd. De motor en het jack waren de eerste twee items in de lijst van 45 klassieke motoren die werden geveild. Honderden waren op de veiling afgekomen de luid begonnen te juichen nadat de motor van de Paus was geveild.

De opbrengst van de veiling is ten bate van de renovatie van het Caritas Roma's Don Luigi di Liegro hostel en soepkeuken nabij het Termini treinstation in Rome, waar dagelijks eten en onderdak aan meer dan 1.000 mensen wordt geboden.

Enrico Feroci: directeur Caritas Roma:
We zijn verheugd met het resultaat van de verkoop, die onze verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. We willen Bonhams danken voor hun professionaliteit voor wat betreft het verhandelen van de motor en ons te helpen zulk een verbluffend resultaat te realiseren.