Zoeken

Harley overweegt productie te verplaatsen

10 mei 2010

Terwijl vorige maand het merk nog bijna werd uitgeroepen tot officiele motorfietsmerk van de staat Wisconsin, heeft Harley-Davidson vorige week gedreigd de staat te zullen verlaten als niet op productiekosten kan worden bezuinigd.

Harley_Powertrain.jpg

Volgens de Milwaukee Journal Sentinel heeft Harley-Davidson haar personeel op 29 april geinformeerd over de mogelijkheid tot verplaatsen van de productiefabriek. Met in totaal drie fabrieken in de staat Wisconsin is deze de 'thuis-staat' van het historische merk.

Zo vindt in Milwaukee zelf de assemblage van de motorfietsen plaats, terwijl in Nenomonee Falls (wat binnen de metropool van Milwaukee valt) de motorblokken en in Tomahawk de zijspannen, zadeltassen en windschermen worden geproduceerd. De productie in een vierde in Wauwatosa gevestigde fabriek was al eerder verplaatst naar Menomonee Falls.

In totaal moet volgens Harley-Davidson zo'n $54 miljoen aan productiekosten worden bespaard. De voorkeur van het merk gaat uit om de productie in Wisconsin te handhaven, maar verplaatsing naar alternatieve staten wordt momenteel nader onderzocht.

De burgermeester van Milwaukee Tom Barrett heeft inmiddels aangekondigd er alles aan te zullen doen om Harley-Davidson in de staat te houden. Barrett heeft inmiddels een meeting met Harley gehad en zal eveneens contact opnemen met de bond als ook de Gouverneur van Wisconsin Jim Doyle.