Zoeken

Harley gaat trikes in eigen huis bouwen

19 januari 2010

Na twee jaar lang de bouw van Trikes te hebben uitbesteed, heeft Harley-Davidson laten weten vanaf 2011 de driewielers weer in eigen huis te gaan bouwen in de fabriek in York.

Harley-Davidson_trike.jpg

Sinds 2008 werd de bouw van Harley-Davidson trikes uitbesteed aan Lehman Trikes. De benodigde onderdelen voor de ombouw van de Harley-Davidson Tri Glide en Street Glide trikes werden door Lehman Trikes Inc. in licentie gebouwd. Het huidige contract hiervoor loopt tot het eind van de zomer 2010, en zal daarna niet worden verlengd, zo heeft Harley-Davidson laten weten.

Julie Chichlowski, directeur Trike Platform bij Harley-Davidson:
Het is een groot genoegen geweest om met Lehman Trikes met dit progamma samen te werken. Ze hebben bewezen een verantwoorde, hoge kwaliteits toeleverancier te zijn voor Harley-Davidson trikes en we zullen in de toekomst weer graag van hun diensten gebruik willen maken, mocht dit nodig blijken te zijn.

Onze beslissing om de assemblage van trikes naar onze fabriek in York te verplaatsen is puur gebaseerd op de herstructurering van de productie fasciliteit in York, die het nu mogelijk maakt om trikes in eigen huis te bouwen en de assemblage en distributie te stroomlijnen.

Ken Hines, president en CEO van Lehman Trikes:
Harley-Davidson heeft ons te kennen gegeven de assemblage van hun trikes naar hun eigen fabriek in York te verplaatsen, voor wat betreft de 2011 modellen. Lehman is trots om een toeleverancier voor Harley-Davidson te zijn geweest. Ze waren een grote mentor voor het bedrijf en van onze associatie zullen we tot ver in de toekomst de vruchten plukken. We zijn blij met dit programma te zijn geassocieerd en hoewel we teleurgesteld zijn kunnen we hun rationele bedrijfsbeslissing begrijpen.