Zoeken

Harley gaat meer motoren in India assembleren

5 maart 2013
Harley-Davidson gaat haar productiefaciliteit in India uitbreiden. Aan de huidige productielijn zullen drie modellen worden toegevoerd, waarmee het totaal aantal in India geproduceerde Harley's op negen wordt gebracht.

Harley-Davidson 2013_FLSTFB_Fat_Boy

De Fat Boy, Fat Boy Special en de Heritage Softail Classic zijn de drie motoren die Harley-Davidson in navolging van eerdere modellen in India zal gaan produceren. Of beter gezegd: assembleren, want de motoren zullen als complete kits naar India worden verscheept om daar in elkaar te worden gezet.

Harley-fans hoeven trouwens niet bang te zijn dat de in India geassembleerde motoren naar Europa zullen komen. De motoren zijn bedoeld voor de lokale Indiase markt en worden nu ter plaatse geassembleerd om importheffing te omzeilen. Recentelijk heeft India de importheffing van motorfietsen boven de 800cc van 60% naar 75% verhoogd. Door de assemblage naar India te verplaatsen was Harley in staat om de prijs van de drie modellen met 20% te verlagen.

Van de twaalf modellen die Harley-Davidson in India voert worden er nu negen lokaal geassembleerd. Volgens Anoop Prakash, managing director van Harley-Davidson India, had het bedrijf al lange tijd gepland om assemblage naar India te verplaatsen.

Bron: Indian Express