Zoeken

Harley-Davidson North Cape Quest: voor het goede doel

15 juli 2010

We kennen 'm nog van het rondje Nederlandse grens, wat  hij enkele jaren geleden op een FJR1300 deed, maar binnenkort gaat Marcus Kingma een nieuwe uitdaging aan. Om aandacht te trekken aan MDA gaat Kingma in drie weken tijd op en naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Noorwegen.

Marcus_Kingma_01.jpg

MDA  staat voor Muscular Dystroply Associations, een organisatie die zich inzet voor mensen die lijden aan spierziekten zoals de ziekte van Duchenne en ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) en die wereldwijd geld inzamelt voor onderzoeken naar deze spierziekten. Onder andere door donaties in te zamelen bij evenementen steunt Harley-Davidson al 30 jaar deze organisatie.

Niet vreemd dus dat Kingma zijn avontuur, dat van 24 juli t/m 14 augustus zal plaatsvinden en rechtstreeks via internet te volgen zal zijn, ditmaal op een Harley-Davidson Electra Glide Ultra ten uitvoer zal brengen. In totaal zullen zes camera's het avontuur vastleggen, waarvan de beelden dagelijks worden gemonteerd en op internet worden geplaatst. Daarnaast zal de North Cape Quest ook via livestreaming te volgen zijn op de speciale website www.harley-davidson.com/northcapequest.

De reis die Marcus Kingma maakt begint op zaterdag 24 juli in Zeist bij het bedrijf CarPointer. CarPointer maakt het mogelijk om hem dagelijks te volgen via een Realtime Tracking System (livestreaming) welke beschikt over de meest moderne draadloze technieken. Om 12:00 uur wordt hij door belangstellenden uitgezwaaid op de Dijnselburgerlaan 1-17. Op zaterdag 14 augustus zal hij feestelijk worden onthaald op ditzelfde adres.