Zoeken

Hardrijdende Brit 8 maanden gevangenis na grootspraak forum

10 mei 2013
Dat stoere praat op een forum niet altijd even handig is, dat weet Andrew Kelly inmiddels alles van. De 37-jarige Brit is tot 8 maanden gevangenisstraf veroordeeld, nadat hij op een forum had uitgeklapt hoe hij tegen de politie had gelogen over een snelheidsovertreding.

Kelly Speeding

Andrew Kelly was in juni afgelopen jaar door een snelheidscamera gefilmd terwijl hij met 122 mph (196 km/u) over de A63 bij Newthorpe, North Yorkshire, reed. Tegenover de politie verklaarde Kelly dat ten tijde van de overtreding niet hij, maar een potentiële koper op de motor had gereden.

De politie vond later echter een topic op een forum, waar de man omschreef hoe hij van plan was de rechtsgang te dwarsbomen. Het topic werd geplaatst op Pepipoo.com, een website die advies geeft voor de verdediging van snelheidsovertredingen. In een tweede post omschreef dezelfde gebruiker hoe hij in het verleden onder een parkeerboete uit was gekomen door valse informatie te geven.

Ook deze boete wist de politie met succes naar Kelly terug te traceren. De MoT tester werd gearresteerd en uit zijn huis werden zaken in beslag genomen, waaronder een computer, motorkleding brieven in relatie tot de parkeer overtreding. In de rechtbank van York bekende Kelly op 8 april schuld aan de twee aanklachten om de rechtsgang te belemmeren en een aanklacht van overscheiding van de maximum snelheid.

Door de rechter werd hem 8 maanden gevangenisstraf opgelegd en kreeg hij 6 punten op zijn rijbewijs.

Bron: MCN