Zoeken

H-D museum opent Evel Knievel expositie

3 mei 2010

Mocht je toevallig de komende zomer naar de Verenigde Staten gaan, in het Harley-Davidson Museum zal van 10 juli tot 6 september een expositie van Evel Knievel te bezichtigen zijn.

Evel_Knievel.jpg

Met de tentoonstelling, die een oppervlak van bijna 1.000 m2 zal omvatten, wil het Amerikaanse motormerk de stuntlegende eren. De lijst met items die zullen worden tentoongesteld omvat onder andere Knievel's iconische motoroutfit met diamant-beslagen cape, persoonlijke foto's en brieven, memorabele collectors items en de raketaangedreven X-2 Skycycle die Knievel in 1974 gebruikte in een poging over Idaho's Snake River Canyon te springen.

Bill Davidson, vice-president Harley-Davidson Museum:
Zoals vele andere kinderen die opgroeiden in de jaren '70 was ik een groot fan van Evel Knievel. Ik ben verheugd om met deze tentoonstelling zijn onvoorstelbare leven en carrière aan een nieuw publiek te tonen. Zijn geest resoneert bij mensen van alle leeftijden, er zit zeker een kleine Evel in een ieder van ons, zelfs al heb je nog nooit motor gereden.

2010 is ook het 35-jarig jubileum van Knievel's poging om in het Britse Wembley Stadion over 13 Dubbeldeks bussen te springen. Op 25 mei 1975 ondernam Knevel voor 90.000 uitzinnige fans zijn poging, maar crashte bij de landing en brak daarbij zijn heup.