Zoeken

Guy Martin gaat deelnemen aan Pikes Peak International Hillclimb

8 mei 2014
Isle of Man TT coryfee Guy Martin heeft aangekondigd dit jaar aan de in de Verenigde Staten mateloos populaire Pikes Peak deel te nemen, die dit jaar voor 29 juni staat ingepland. Margin heeft zich als doel gesteld de berg met een nieuw ronderecord te gaan bedwingen.

Guy Martin

Wie aan straatracen denkt, denkt onmiddellijk aan Guy Martin, de onverstaanbare Brit (in het dagelijkse leven sleutelend aan vrachtauto’s in het bedrijf van z’n vader) die nog nooit het zoet van een TT overwinning heeft geproefd, maar desondanks misschien wel de kleurrijkste persoon in het Britse straatracen is. De Tyco Suzuki coureur wil nu zijn geluk aan de andere kant van de Atlantische oceaan gaan beproeven.

Ondanks dat Guy Martin nog nooit de Pikes Peak in Colorado heeft gereden, is de Brit ervan overtuigd de klim, die in twintig kilometer en 156 bochten de rijders op een hoogte van 4.300 meter brengt, met een nieuw snelheidsrecord te volbrengen. Het huidige record staat op naam van Carlin Dunne, die in 2012 een tijd van 9’52.819 zette. Sinds de eerste Pikes Peak in 1916 zijn slechts twee rijders in staat geweest de klim binnen tien minuten te volbrengen, en beide coureurs deden dat op een Ducati Multistrada 1200.

Guy Martin zal de Pikes Peak gaan rijden met een 2014 Martek Custom Bike die hij momenteel zelf aan het bouwen is.