Zoeken

Grote namen tijdens eerste Isle of Man Classic TT

25 juli 2013
Dankzij de groeiende populariteit van Classic Racing wordt op het eiland Man de komende maand voor het eerst een Classic TT georganiseerd. Voor deze eerste editie van de Classic TT heeft de organisatie flink wat grote namen van de TT-generatie weten te strikken voor de Bennetts 500cc Classic Race.

Classic TT

In totaal hebben 92 coureurs zich ingeschreven voor de Classic TT, die op vrijdag 23 augustus van start zal gaan met de eerste en enige kwalificatietraining, waarna op zaterdag de eerste wedstrijd, de 500cc Classic TT, zal worden verreden. Op maandag 26 augustus staan de gecombineerde 350cc & 250cc Classic TT en de Formula 1 Classic TT Race / Formula 2 Classic TT Race / Formula Classic TT Race op het programma.

Naast de wedstrijden worden gedurende het raceweekend verschillende evenementen georganiseerd, waaronder de Classic TT Paddock Carnival, Parade Laps, een Classic TT Party, het VMCC Festival of Jurby - het snelstgroeiende event buiten de Mountain Course waar meer dan 5.000 motoren te zien zullen zijn, het TT Heroes Dinner en de Classic TT Prijsuitreiking.

Voor deze eerste editie heeft de organisatie flink wat grote namen, waaronder 8 van de eerste 10 starters van de Senior TT, gestrikt. John McGuinness zal aantreden op de Team Winfield Italian Paton machine, terwijl Michael Dunlop op de Norton uit de Molnar Manx renstal zal gaan rijden. Vanuit Australië en Nieuw Zeeland zijn Cameron Donald en Bruce Anstey van de partij, op een Matchless en een Norton, terwijl ook TT lieveling Guy Martin op een Norton aan zal treden.

De Classic TT is onderdeel van de Manx Grand Prix, die aansluitend op de Classic TT op woensdag en vrijdag plaats zal vinden.