Zoeken

Gesigneerde YZF-R1 voor Race 2 Embrace Crusade loterij

21 juni 2012
Yamaha USA heeft een gesigneerde 50th Anniversary Edition YZF-R1 beschikbaar gesteld aan de Amerikaanse non-profit organisatie Race 2 Embrace Crusade, die de motor middels een loterij zal gaan verloten. De motor zal tijdens de US Grand Prix op Laguna Seca ten toon worden gesteld, waar ook de loterij-kaartjes gekocht kunnen worden.

Yamaha-YZF_R1_50th_Anniversary_Edition

De door Yamaha beschikbaar gestelde unieke R1 heeft naast de speciale 50th anniversary Edition kleurstelling, die identiek is aan de Yamaha legendarische racekleuren van weleer, flink wat handtekeningen op de tank. De fiets is voorzien van handtekeningen van racelegenden Kenny Roberts, Eddie Lawson en Wayne Rainey, evenals de huidige Yamaha coureurs Lorenzo, Spies, Crutchlow en Dovizioso.

De motor is door Yamaha beschikbaar gesteld aan de Race 2 Embrace Crusade, waarvan de Amerikaanse race legende Bubba Shobert ambassadeur is. Mocht die naam je niets zeggen, Bubba maakte in 1989 als drievoudig AMA Superbike kampioen de overstap naar de 500cc, maar kwam in de uitloopronde van de US Grand Prix op Laguna Seca ernstig ten val, liep daarbij ernstige verwondingen op en lag enkele maanden in een coma.

Bubba wist wonderwel te herstellen, maar zijn racecarrière was daarmee wel ten einde. De non-profit organisatie Race 2 Embrace Cursade zet zich in voor kinderen die in gebieden leven die door een natuurramp zijn getroffen. De organisatie biedt goederen en zaken als onderdak, gezondheidszorg, voeding, scholing en sociale en emotionele ondersteuning.

Bubba Shobert:
Natuurrampen over de hele wereld laten vaak kinderen dakloos en zonder familie achter. Voeding, huisvesting, de primaire levensbehoeften die we als normaal vinden. Ik weet dat er meer racekampioenen en beroemdheden zijn die net als ik iets terug willen geven, en het is ons doel om via de Race 2 Embrace Crusade hen en andere mensen die graag willen participeren te verenigen om deze kinderen in nood te helpen. Ik ben zo dankbaar voor de steun van Yamaha en hun racekampioenen die aan deze campagne hebben meegeholpen.

De unieke R1 zal middels een loterij worden weggeven, waarvan de trekking op 27 oktober zal plaatsvinden. De kaarten, a $100 per stuk, zullen tijdens de Grand Prix van Laguna Seca beschikbaar zijn, waar de motor ook te bezichtigen zal zijn.