Zoeken

Finalisten motorvrouw van het jaar 2011 bekend

15 december 2010

Na zorgvuldige selectie door de vakjury zijn drie dames doorgedrongen tot de eindronde van de verkiezing Motorvrouw van het Jaar 2011. De kandidaten werden op 11 december een volle dag getest op theoretische, technische en praktische vaardigheden, en aan de tand gevoeld over hun motorambitie.

Kandidaten_Motorvrouw_2011.jpg
De drie finalisten met v.l.n.r. Hebe Kistemaker uit Rotterdam, Karin van Dongen uit Breda en Sandra den Dikken uit Leeuwarden

Het is nu de beurt aan het publiek om een stem uit te brengen op een persoonlijke favoriet en samen met de vakjury te bepalen wie van de drie dames uiteindelijk wordt bekroond met de titel Motorvrouw van het Jaar 2011. De eindfinalisten zijn Sandra den Dikken uit Leeuwarden, Karin van Dongen uit Breda en Hebe Kistemaker uit Rotterdam. De winnares wordt op 15 februari bekend gemaakt. De verkiezing is een initiatief van Motorbeurs Utrecht.
 
Jurering
De juryleden legden de dames het vuur aan de schenen en stelden tal van vragen over hun passie. Zij verdiepten zich in de persoonlijke achtergronden van de vrouwen en ondervroegen hen uitvoerig over hun plannen als de titel Motorvrouw van het Jaar 2011 in de wacht zou worden gesleept. Daarnaast was de theoretische en technische kennis van motoren onderdeel van de selectieprocedure en werden de dames getest op een aantal bijzondere verrichtingen op de motor. De vakjury bestaat uit Eugène Daams, secretaris afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van RAI Vereniging, Egbert van Drie, voorzitter afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van BOVAG, Annemiek van der Kolk, journaliste van o.a. KicXstart en Simone Bokma, Motorvrouw van het Jaar 2010.

Hoe nu verder?
De jurering had voor twee dames helaas als consequentie dat zij afvielen. De drie overgebleven kandidaten zetten tot 15 februari alle zeilen bij om zoveel mogelijk stemmen voor zich te winnen. Zij houden een blog bij op www.motorbeursutrecht.nl/motorvrouw en later in dit traject volgt nog een chatsessie. Alle informatie over de finalisten is te vinden op www.motorbeursutrecht.nl/motorvrouw.