Zoeken

Eybis Powertrophy groot succes

18 juli 2012
In Nederland ging wegens gebrek aan belangstelling het ONK Endurance Low Budget Racing niet door, maar bij onze Zuiderburen geniet de dit jaar door trackday organisatie Eybis opgezette Powertrophy over een groeiende belangstelling. Over een kleine maand zal deze racing for fun Endurance serie het circuit van Assen aandoen.

powertrophy_01

Het was één van die dingen die we dit jaar op voorhand hadden gepland, maar wat uiteindelijk geheel in het water zou vallen: meerijden in de kersverse racing for fun Powertrophy, een endurance raceserie die dit jaar op vijf internationale circuits wordt verreden. De opener van het seizoen was het circuit van Magny Cours, een week na de FIM Bol d'Or 24 uurs van Magny Cours.

Stonden in Magny Cours ruim twintig teams aan de start, de tweede wedstrijd op het circuit van Brno waren al een kleine veertig teams op de startgrid terug te vinden. Reden voor dit succes is ongetwijfeld de laagdrempeligheid van de Powertrophy. Geen dure licenties en medische keuringen, maar gewoon inschrijven en gaan met die banaan. Low Budget betekent dus écht low budget.

Na Magny Cours en Brno staan nog drie wedstrijden op de Powertrophy racekalender: de 3 uurs op de Nürburgring (5 augustus), de 250 km van Assen (8 augustus) en de 500 km van Portimao (5-6 oktober). Op de recent compleet vernieuwde website is een goede impressie terug te zien van de eerste twee wedstrijden, inclusief videoverslag. Weten wij op de redactie in ieder geval wat we dit jaar al hebben gemist.

Meer info: www.powertrophy.com