Zoeken

Eybis lanceert PowerTrophy

27 december 2011
Afgelopen week heeft de Belgische circuitorganisatie EYBIS de Powertrophy gelanceerd. Deze endurance wedstrijden voor de snellere amateur circuitrijder, zullen in 2012 verreden worden op 5 fantastische GP circuits in 5 landen : Magny-Cours , Brno , de Nürburgring , Assen en Portimao.

powertrophy_01

De Eybis PowerTrophy vindt dus plaats in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Portugal. Er kan deelgenomen worden in twee klassen (- en + 850 cc) met teams van twee of drie coureurs, die één, twee of drie motoren bemannen. De Eybis Powertrophy richt zich voornamelijk op deelnemers uit Engeland, Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. In Portimao worden er ook heel wat Portugezen en Spanjaarden verwacht.

De eerste wedstrijd van deze nieuwe, boeiende endurance wedstrijden, wordt verreden op 20 en 21 April 2012, tijdens de "EYBIS 4 hours of Magny-Cours". Dit is precies een week na de immens populaire Bol d'Or, die op hetzelfde circuit plaats vindt. Door àlle belangrijke, spannende aspecten van deze prestigieuze WK Endurance wedstrijd te integreren in de "EYBIS 4 hours of Magny-Cours" wil EYBIS er een heuse "mini Bol d'Or" voor amateurs van maken.

Net zoals bij de Bol d'Or wordt er gekozen voor Magny-Cours als circuit, voor een Le Mans start, voor het rijden van een deel van de wedstrijd 's nachts (start om 19u, zonsondergang om 20u53, finish om 23u), en voor hetzelfde (verlichte) podium, waar elk jaar ook de besten van het WK Superbike én WK Endurance de champagne laten vloeien.   

Om te vermijden dat nationale en internationale toppers, alsmede semi-professionelen de scepter gaan zwaaien, wordt de toegelaten snelste rondetijd beperkt tot 1'50". Voor amateur circuitrijders is dit behoorlijk snel. Elke ronde die sneller gereden wordt, heeft een ride-through penalty tot gevolg.

De geadviseerde minimaal te halen rondetijd is 2'05". In de prijs van 990 € per team, zit er - naast 640 minuten rijtijd (2 dagen tot 23u) - een halve pitbox, een transponder, een bijkomende verzekering, en gigantisch veel sfeer. Op de Facebook pagina kan er al heel wat info gevonden worden, zoals het volledige reglement en talrijke tijdschema's.

Inschrijven kan straks via www.powertrophy.com . Er is plaats voor 50 teams, of omgerekend 7 à 10 teams per land.