Zoeken

Extreme Freestylers naar Gelredome

17 januari 2011

Op zaterdag 21 mei 2011 zal het Gelredome in Arnhem op zijn grondvesten doen schudden tijdens Extreme Freestylers, waar legendarische crews als Crusty Demons en de al even beruchte Metal Mulisha gaan samen met het Harley Davidson Freestyle team alle registers open zullen gaan trekken.

Extreme_Freestylers_Stunt.jpg

De Extreme Freestylers is een uniek motorevenement dat dit jaar een eenmalige Europese Tour gaat maken. Met X-fighters winnaar Robbie Maddison, X-games winnaar Nate Adams, IFMXF Wereldkampioen Libor Podmol en X-Games medaillewinnaar Mike Mason is de line-up voor het eerst in de Europese freestyle geschiedenis werkelijk compleet. Tijdens Extreme Freestylers zullen crossmotoren, sneeuwscooters, Harley-Davidsons en alles waar maar mee te stunten valt de wereld letterlijk op zijn kop zetten.

Voor de kenners van de waanzinnige wereld die Freestyle heet zijn namen als de Crusty Demons en de Metal Mulisha genoeg om te weten dat er op 21 mei geen grenzen zullen zijn. Dit zijn immers de uitvinders, de godfathers van alle freestylers. Robbie Maddison is de man die wereldrecords verbreekt alsof het niets is, hij is de man van de verste en hoogste sprongen, de recordhouder die het laat lijken of zijn motor vleugels heeft.

Mede-Aussie Jackson “Jacko” Strong gaat voor het eerst in Europa een poging doen om de krankzinnige ‘85ft Front Flip’ te landen . Ook X-Games gouden medaillewinnaar Heath Frisby en zijn onafscheidelijke sneeuwscooter zijn aanwezig om een backflip uit z’n 300kg zware machine te persen. Kain Saul is de enige man op deze wereld die een backflip showt op zijn Harley XR1200, het Harley Davidson Freestyle team gaat laten zien dat ook deze dikke customs tot ongelooflijke stunts in staat zijn.

Tel daar de levende legende Nate Adams , de al net zo legendarische Seth Enslow en Rising Star Brody Wilson bij op en het is duidelijk: als echte motorrijder kan je hier niet ontbreken, al was het alleen maar om met eigen ogen te zien wat er allemaal met een motorfiets mogelijk is.

Freestylen is trouwens niet het enige wat die dag in het Gelredome te zien zal zijn, de rockband Sonic Syndicate zal hun beste tracks spelen en zorgen heftige acts met danseressen, licht-, geluid-, video- en vuurwerk voor 4 uur explosief top-entertainment.

Meer informatie en kaarten: www.extreemfreestylers.com.