Zoeken

Ex- McQueen Husky 400 voor recordbedrag geveild

23 mei 2011
Een ex- Steve McQueen 1971 Husvarna 400 crosser, waarmee de acteur en motorcrosser ooit nog in blote bast mee op de cover van het Amerikaanse Sports Illustrated stond, is recentelijk op een Bonhams veiling in Carmel, Californië, voor het recordbedrag van $ 144.500 van de hand gedaan.

Steve_McQueen_Husky

Dik dertig jaar na zijn dood blijft de Amerikaanse filmacteur en motorliefhebber Steve McQueen een ongekende aantrekkingskracht hebben op menig liefhebber van klassieke motorfietsen. De tijdens de jaarlijkse 'Collectors' Motorcycles and Related Memorabilia in Carmel Californië ter veiling aangeboden Husqvarna 400 crosser is in het verleden al meermaals via het veilinghuis van eigenaar gewisseld.

De motor werd op 25 november 1984 voor het eerst geveild tijdens de Steve McQueen Estate Auction in Las Vegas, en wisselde daarna nog twee maal van eigenaar. Het is trouwens niet de enige Husqvarna 400 die McQueen in het verleden bezat, de wijlen acteur had er meerdere in zijn scheur staan, hetzij om te rijden hetzij voor reserveonderdelen. Volgens de verkoper was de nu te koop aangeboden Husky 400 nog in 'laatst gereden door McQueen' conditie, inclusief met ductape op het frame bevestigde reserve-bougie.

Voor de 1971 ex- McQueen Husqvarna 400 werd het recordbedrag van $ 144.500 (€ 103.000) geveild, wie de nieuwe eigenaar is is niet bekend.