Zoeken

European Classic series bij Bikers Classics en 200 Miglia di Imola

11 februari 2013
De Belgische organisator DG Sport gaat ook dit jaar de bekende Bikers Classics op Francorchamps en 200 Miglia di Imola organiseren. Beide evenementen staan inmiddels alom gekend als de meest aantrekkelijke evenementen in Europa voor klassieke motorfietsen. Het evenement in Imola vindt dit jaar plaats van 19 t/m 21 april, terwijl dat van Spa-Francorchamps van 5 t/m 7 juli staat te gebeuren.

200 Miglia_di_Imola

Namen van grootheden zijn door DG Sport nog niet aangekondigd, maar net als de afgelopen jaren zullen ook dit jaar weer de nodige kampioenen en vedetten uit de roemruchte raceperiodes van weleer van de partij zijn en zullen de mooiste racemotoren uit die tijd weer in actie te bewonderen zijn.

Op beide evenementen zal een manche van het nieuwe Europese endurance kampioenschap voor oude motoren, de European Classic Series, verreden worden. Dit kampioenschap kadert binnen de Europese kampioenschappen van de UEM-FIM Europe. De European Classic series is een echte endurance race voor machines gebouwd voor 1982 met teams van twee of drie coureurs. Voor de deelnemers aan deze 4 uurs races zal alle informatie weldra beschikbaar zijn op een website die speciaal hiervoor wordt gebouwd: www.europeanclassicseries.eu