Zoeken

Eurlings start motorcampagne

23 maart 2010

Door plaats te nemen achter op de motor bij KNMV-ambassadeur Dennis van der Geest heeft demissionair minister Camiel Eurlings het startsein gegeven voor een nieuwe verkeersveiligheidscampagne die door de motorbond is ontwikkeld.

Eurlings_motorcampagne.jpg
Camiel Eurlings en Dennis van der geest geven op het Total station in Houten de kick-off van de gezamenlijke veiligheidscampagne van de KNMV en Total Nederland.

De plaats van handeling was het Total-benzinestation in Houten aan de A27, waar de bewindsman uit handen van KNMV-directeur Patrice Assendelft een flyer ontving, waarin de nieuwe campagne uit de doeken wordt gedaan. De minister van Verkeer & Waterstaat had eerder al in de Tweede Kamer aangegeven dat hij eventuele actieplannen, om motorrijders aan het begin van het seizoen te waarschuwen, zou ondersteunen.

Camiel Eurlings:
Het begin van de lente is een belangrijk moment, het begint te kriebelen, iedereen wil weer naar buiten. Er zijn in Nederland 650.000 motorrijders en die willen de weg op. In april verdubbelt het aantal dodelijke ongevallen. Daarom is dit ook zo’n goed initiatief van de KNMV. Ze zetten zich in voor de motorrijders, voor de vrijheid en de veiligheid en waarschuwen ze ook. Tegen de automobilisten zou ik willen zeggen: Let op, de motorrijders zijn er weer en ze mogen tussen de files door!

Goed rekening houden met elkaar, wederzijds begrip en bewustzijn, zijn de voornaamste kenmerken van deze gezamenlijke actie van de KNMV en Total, die een bijdrage moet leveren aan het terugdringen van het aantal ongevallen.

Patrice Assendelft, directeur KNMV:
Wij zien de aanwezigheid van de minister als een stuk erkenning voor onze inspanningen op het gebied van verkeersveiligheid en als aanmoediging om hiermee door te gaan. Het is ook een signaal naar weggebruikers in het algemeen dat hij zich, net als wij, zorgen maakt om het relatief hoge aantal motorslachtoffers, met name aan het begin van het seizoen.

De actie duurt tot en met 4 april als op tien Total-stations in Nederland door KNMV-officials een gratis safety check bij motorrijders wordt aangeboden.