Zoeken

Erik Buell komt met straatversie 1190RS

8 september 2010

Erik Buell gaat een straatversie van de vorig jaar gelanceerde 1190RS Superbike racer in productie nemen. Hoewel hier officieel nog niets over bekend is gemaakt, is in de Verenigde Staten de merchandise molen al in gang gezet.

2011_EBR_1190RS.jpg

Het Amerikaanse weblog Hellforleater ontdekte dat Erik Buell's platenmaatschappij Rat Pak Records inmiddels al t-shirts aan het verkopen is van een motor die op de website wordt vermeld als Erik Buell Racing 1190RS. Een waarschuwing op de website leert ons dat het dragen van dit t-shirt kan leiden tot het extra cool overkomen bij je vrienden en buren.

Op de website wordt verder gemeld dat de 1190RS de nieuwe straatfiets van Erik Buell Racing zal zijn, een motor die zich momenteel nog in de preproductie/testfase bevindt. Op 14 september zal een teaser video van de 1190RS op de website van het platenlabel worden gelanceerd met ondersteunende muziek van Wratched Head, het nieuwe project van Michael Wilton van Queensryche.

Hoewel nog geen details van de fiets beschikbaar zijn, zou het ons niet verbazen als de 1190RS een definitieve uitvoering van de Barracuda 2 is, de motor die bij Buell was gepland als opvolger van de 1125R maar met het discontinueren van Buell nooit het levenslicht zag. Naar verluid had de 185 pk sterker 1190RR de raceversie van die Barracuda 2 moeten zijn.

Aangezien Erik Buell een concurrentiebeding heeft met Harley-Davidson tot februari 2011, is officiële berichtgeving niet voor die tijd te verwachten.

Bron: Hellforleater