Zoeken

Enorme collectie MV Agusta klassiekers onder de hamer

7 maart 2012
Een enorme collectie van maar liefst 71 MV Agusta motoren zal deze zomer in Monterey Californië onder de hamer worden gebracht. Potentiële kopers zullen echter over een zeer goed gevulde knip moeten beschikken, aangezien de fietsen tijdens de veiling als één lot zullen worden verkocht.

MV_Agusta_750

De ongekende collectie MV Agusta motoren is bij elkaar verzameld door MV Agusta fanaat Gary Kohs uit Michigan. De 71 motoren varieren van 98cc tot 1000cc uit de periode 1946 tot 2007. Nu is het niet ongebruikelijk dat tijdens één veiling meerdere klassieke motoren van een eigenaar worden geveild, maar het is wel redelijk uniek dat deze als één enkel lot worden aangeboden.

Het is dan ook nagenoeg onmogelijk om aan te geven hoeveel waarde het lot op de Mecum veiling, die van 16-18 augustus in Monterey zal plaatsvinden, vertegenwoordigd. Een motor als de 1954 125cc GP racer is op zich al een fortuin waard, laat staan 71 zeer exclusieve motorfietsen van dit roemruchte merk.

Mocht je toevallig toch interesse in het lot hebben, de lijst met 71 MV Agusta's is op de website van het veilinghuis terug te vinden. Kohs' complete collectie van 83 MV Agusta's (inderdaad, hij houdt een dozijn voor zichzelf over) is terug te vinden op de website www.themvagustacollection.com

Bron: Visordown