Zoeken

Eerste zege KTM SX-F 350

12 februari 2010

Gepresenteerd tijdens de 2009 EICMA in Milaan, en nu al de eerste zege op naam. Tony Cairoli heeft zijn eerste overwinning behaald met de KTM 350 SX-F tijdens de Starcross International.

KTM_Cairoli_Mantova_2010.jpg
Foto: KTM

De regerend wereldkampioen MX1 moest het tijdens de motocross op het Italiaanse Montava circuit met zijn van benzine-injectie voorziene 350cc KTM opnemen tegen de zwaardere 450cc competitie. Met twee overwinningen en een derde plaats in de derde finale wist Cairoli de eindoverwinning - en daarmee KTM's eerste 350cc zege - op naam te schrijven.

Tony Cairoli:
Het was een fantastische start voor mij, en ik heb met plezier de 350cc motor gereden.. Vandaag wilde ik wat testen doen om te zien hoe het met de start zou gaan en alles ging goed. Ik ben gelukkig met de motor en de resultaten vandaag, het is altijd een geweldige sfeer hier in Montava.

De KTM 350 SX-F werd afgelopen jaar op de EICMA in Milaan onthuld en beschikt over een nieuw frame, rijwielgedeelte en pro lever link systeem. De motor werd bij KTM R&D ontwikkeld door niemand minder dan motocross legende Stefan Everts.

De Montava Starcross is de eerste van vele pre-season races voor Cairoli en het Red Bull KTM fabrieksteam. De Amerikaan Mike Alessi zou ook met de 350 SX-F hebben gereden, maar trok zich een week voor de wedstrijd met een geblesseerde schouder terug.