Zoeken

Eerste team Talentcup 600 bekend gemaakt

15 november 2010

Onlangs maakte Fennema Racing team bekend met drie jonge talentvolle rijders te zullen gaan deelnemen aan het Talentcup 600 kampioenschap. Zaterdag 6 november vond bij Fennema Motoren te Apeldoorn de team bijeenkomst plaats van het nieuw geformeerde raceteam van Fennema Racing Apeldoorn.

Fennema_Racing_team.jpg

In 2011 zal het team met 3 rijders, Mervyn Verploegen, Marijn Fennema en Daphne Hop, elk op een Honda CBR600RR gaan strijden voor het kampioenschap in de nieuwe Talentcup 600. De nieuwe raceklasse waar de 4 Japanse merken Honda, Yamaha, Suzuki en Kawasaki in vertegenwoordigd zullen zijn.

Met dit raceteam wil initiatiefnemer en teameigenaar Jetsko Fennema samen met team begeleider Twan Arnts jong talent een kans geven om hun talent te ontwikkelen in deze nieuwe klasse. Met Daphne Hop als enige vrouwelijke deelneemster weet Fennema Racing Apeldoorn zich te onderscheiden van andere teams in de Talentcup 600.

De eerste vuurdoop voor het Fennema Racing Apeldoorn team zal de tijdens de voorjaarstraining in maart zijn. Het team zal afreizen naar de circuits van Cartagena en Almeria in Spanje. Hier zullen de rijders voor het eerst kennis maken met de Honda CBR600RR en de motor proberen af te stellen op hun eigen rijstijl.

Jetsko Fennema (Teameigenaar):
Met veel plezier kijk ik uit naar 2011. We hebben 3 zeer talentvolle rijders waarmee we zullen gaan deelnemen in een compleet nieuwe raceklasse. We hebben in Honda de juiste partner gevonden om deel te nemen aan de Talentcup 600.

Daphne Hop:
Na een jaar in de Suzuki SV Cup te hebben gereden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ben verheugd om volgend seizoen voor Fennema Racing uit te kunnen komen. Ik kan niet wachten totdat ik in het voorjaar de Honda CBR600RR kan gaan testen.

Mervyn Verploegen:
Voor mij zal het komende seizoen een compleet nieuwe ervaring worden in een nieuw team en een nieuwe klasse. De overstap van een 2 cilinder Ducati naar een viercilinder zal in het begin even wennen zijn maar dat zal geen problemen opleveren. Ik zal de voorjaarstest dan ook gaan gebruiken om aan de motor te kunnen wennen en me voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Marijn Fennema:
Ik kijk er naar uit om voor de eerste keer op de nieuwe Honda CBR600RR te mogen stappen. Waarschijnlijk zal ik de eerste wedstrijden nog wat moeten wennen aan de voor mij nieuwe klasse en motor, maar uiteraard zal ik ernaar streven om gedurende het seizoen te laten zien wat ik kan.