Zoeken

Eerste serie Norton Commando 961 uitgeleverd

4 juni 2010

Brits ondernemer Stuard Garner zal een tevreden mens zijn. Amper 18 maanden na zijn acquisitie van het legendarische Norton heeft het merk de eerste gelimiteerde serie van haar nieuwe model, de Commando 961 opgeleverd.

Norton_Commando_961_1.jpg

Geheel volgens planning kwamen de eerste vijftig modellen, die al in een vroeg stadium volledig waren uitverkocht, van de productieband rollen. De 80 pk sterke paralleltwin, die door Norton was opgegeven voor een prijs van £15.995 werd voor deze gelimiteerde oplage voorzien van Öhlins vering, Brembo Goldline remmen en enkele carbon onderdelen. Daarnaast kregen de nieuwe eigenaren een gelimiteerd Norton horloge cadeau.

De Commando 961 is het eerste model wat sinds de terugkeer van het merk naar Britse bodem is uitgebracht. Nieuwe eigenaar Stuart Garner gaf tijdens de oplevering van de eerste serie Commando's aan dat er in de nabije toekomst meerdere nieuwe modellen zullen volgen. Voormalig 500cc en WK Superbike coureur Chris 'the Stalker' Walker werd recentelijk aangetrokken als nieuwe Director of Sales.