Zoeken

Duitsland stopt verkoop E10 biobrandstof

9 maart 2011
Duitsland stopt met de verkoop van E10 biobrandstof. Nadat de brandstof begin dit jaar bij de Duitse tankstations was geïntroduceerd als vervanger van de huidige Euro95 bleek bijna geen enkele automobilist of motorrijder de nieuwe brandstof te willen tanken.

E10-biobrandstofDe stop van verkoop van E10 biobrandstof is een vette streep door de rekening van de Duitse Petroleum Industrie, die als gevolg van de 'kopers-staking' bakzeil heeft moeten halen. Hoewel volgens de industrie veel auto's en motoren geschikt zijn voor het rijden op E10 biobrandstof, die met een percentage van 10% tweemaal zoveel alcohol bevat als de vorige E5 biobrandstof, bleken in de praktijk consumenten erg sceptisch over de nieuwe brandstof.

Ondanks dat veel motorfietsen geschikt zijn voor het rijden op E10 biobrandstof kan dit in de praktijk toch tot problemen leiden. Alcohol heeft namelijk de neiging water aan te trekken, zich uit de brandstof af te scheiden en zich samen met het water op de bodem van de tank af te zetten, wat tot schade aan de benzinetank kan leiden. Dit kan gebeuren als motoren over een periode langer dan vier weken met E10 in de benzinetank worden gestald.

Met een voorlichtingscampagne wil de Duitse Petroleum Industrie nu eerst de E10 biobrandstof bij het grote publiek onder de aandacht brengen voor een grotere acceptatie van de biobrandstof.

Zie ook: