Zoeken

Duitse politie kan niet lachen om naakte burnout

27 december 2013
Sommigen gaan wel heel erg ver om wat likes op een Facebook bericht te krijgen. Een Duitse motorclub bedacht eens stunt om bij 1.000 likes op een bericht een naakte burnout in de binnenstad te maken, maar de actie wordt door de Polizei als mistrijf gezien.

Burnout

Meer dan 220.000 keer werd hij bekeken, de video die door de lokale motorclub van Münster Baller Boyz op YouTube werd gezet, voordat de video vanwege overtreding van de policy werd verwijderd. De video betrof een burnout die door een lid van de motorclub in de binnenstad werd gemaakt. De motorrijder was gekleed in adamskostuum, op helm, handschoenen en motorlaarzen na.

De burnout was het gevolg van een weddenschap die door het lid van Baller Boyz was aangegaan. Op Facebook was een foto geplaatst waarbij bij meer dan 1.000 likes een naakte burnout werd beloofd. De man loste zijn schuld in, reed naakt door de winkelstraten en eindigde zijn trip met een geweldige burnout.

Hoewel het winkelend publiek de grap wel kon waarderen (tegenover de lokale kant Westfälische Nachrichten getuigde een vrouw die aan het shoppen was dat het 'niet onaangenaam was om naar te kijken'), ziet de politie de actie van de man als een misdrijf.

De lijst van overtredingen die door de politie is opgemaakt is niet te flauw: onverzekerd rijden, rijden zonder kenteken, rijden in een voetgangerszone en seksuele intimidatie. Volgens politiewoordvoerder Andreas Bode zal het geen eenvoudige klus zijn de man te identificeren.

Overdreven reactie van de Polizei of meer dan terecht? De film mag van YouTube zijn verwijderd, maar is gelukkig voor die tijd op Autojunk.nl gezet. Zodat we 't zelf nog kunnen beoordelen.