Zoeken

Ducati wint opnieuw Pikes Peak

4 juli 2013
Voor het vierde jaar op rij heeft Ducati de in de Verenigde Staten enorm populaire Pikes Peak hillclimb in Colorado op naam geschreven. De Franse privé racer Bruno Langlois was dit jaar in de klasse tot 1.205cc het snelst met de Ducati Multistrada.

Bruno Langlois_01

Langlois, heeft in zijn carrière de titels Championnat de France Côte (1985) en France Promosport 750 (1990) op zijn naam geschreven. In Frankrijk blijft hij actief in de racerij, maar na zijn derde plaats vorig jaar tijdens de Pikes Peak race op een Ducati Streetfighter, was hij gebrand om terug te keren voor een overwinning.

Met de support van Ducati West-Europa en zijn lokale Ducati dealer, Moto Prestige, was Langlois verzekerd van het gebruik van een standaard Ducati Multistrada 1200 S Pikes Peak, een speciale editie naar aanleiding van de eerste overwinning van de Italiaanse fabrikant op de berg, waarmee Langlois ook nu in de 1205 klasse heeft gewonnen.

De Pikes Peak International Hill Climb, of "Race to the clouds", vindt plaats in een gedeelte van de Rocky Mountains, 16km ten westen van Colorado Springs, waarbij de races beginnen op een hoogte van 2862 meter (9389 ft) tot een finish op 4300 meter (14.100 ft).

Managing Director van Ducati West Europe, Thierry Mouterde
We zijn erg blij dat we hebben kunnen helpen bij deze overwinning voor Bruno. Als gepassioneerd merk, waren we onder de indruk van zijn vastberadenheid om Pikes Peak te winnen en we wisten dat de Multistrada 1200 daar een hoge reputatie heeft. Wij willen zowel Bruno als Moto Prestige, onze Ducati dealer in Ajaccio, feliciteren met het geweldige werk dat ze hebben verricht.

In het algemeen klassement voor motoren eindigde de Fransman op de tweede plaats, de eerste plaats ging naar Carlin Dunne op de Lightning electric Superbike, waarmee voor het eerst in de geschiedenis van de beroemde bergklim een elektrisch aangedreven motorfiets heeft gewonnen.