Zoeken

Ducati opent Ducati Store in luchthaven Rome

7 juli 2011
Ducati fans die via Rome naar hun eindbestemming vliegen kunnen sinds kort hun hart ophalen in de Ducati Store, die op 4 juli in Terminal 3 is geopend. De Ducati Store is het resultaat van de voortdurende samenwerking met luchthaven retailer Meridian Duty Free. Naast de eerder in Bologna geopende Ducati Store heeft de fabrikant dit jaar nog een tweetal luchthavens in het vizier.

Ducati_Store_Airport_Rome

In navolging van Ferrari, dat wereldwijd al de nodige merchandise winkels op luchthavens heeft (de meest recente de afgelopen maand op Terminal 1 van de internationale luchthaven van Hong Kong geopend), wil ook Ducati haar vleugels gaan spreiden op internationale luchthavens.

De op 4 juli geopende Ducati Store in Terminal 3 van de luchthaven van Rome trok veel aandacht, niet in de laatste plaats vanwege de GP11 machine van Valentino Rossi die speciaal voor de opening was overgevlogen. Naast Ducati merchandise zijn in de Ducati Store -uiteraard- ook producten van Ducati's partners als Oakley en Puma terug te vinden zijn, merken waarmee Ducati al langere tijd een partnerschap heeft.

Ducati_Store_Airport_Rome

Lucio Attina, directeur Ducati Apparal & Brand Development:
De beslissing een luchthaven retail format te starten is het gevolg van een groeiende interesse in het merk Ducati en de complete productrange die daarmee is geassocieerd. Al jarenlang is Ducati een toegewijde globale ambassadeur van het 'made in Italy' concept van hoogwaardige kwaliteit en dus was de beslissing deze eerste winkel in de hoofdstad van Italië te openen onafwendbaar. Wij zijn er zeker van dat deze opening zal worden gevolgd door menig andere, wat ons in staat stelt de snelgroeiende community van Ducati fans en liefhebbers de mogelijkheid te bieden om Ducati merchandise te kopen. Om onze klanten een unieke ervaring te garanderen hebben we ons vertrouwen gesteld in een echt professionele reis-retail specialist, Meridian Duty Free.

Volgens een woordvoerder van Ducati zullen nog dit jaar een tweetal Ducati Stores in Europese luchthavens worden geopend, waarna voor 2012 een zestal winkels buiten Europa staan gepland. Hierbij zal een keuze worden gemaakt uit de 30 drukste luchthavens wereldwijd.