Zoeken

Ducati opent dochteronderneming in Brazilie

23 oktober 2012
Ducati heeft gisteren in Brazilië een nieuwe dochteronderneming geopend. Het nieuwe bedrijf, dat 'Ducati do Brasil Indústria e Comércio de Motocicletas Ltda.' is gedoopt, neemt in Brazilië de taken over van de Izzo Group. Ducati is daarmee het tweede merk na Harley-Davidson dat de banden met de Izzo Group heeft gebroken.

Ricardo_Susini-Gabriele_Del_Torchio

Met de lancering van de nieuwe onderneming heeft Ducati de distributie van haar motoren en aftermarket producten op de Braziliaanse markt volledig in eigen hand genomen. Ducati heeft Ricardo Susini als Managing Director en Marco Truzzi als Service & After Sales Manager aangesteld. Het nieuwe bedrijf is gevestigd in Sao Paulo en zal, nadat het vereiste papierwerk is geregeld, opereren via een efficiënt netwerk dat heel Brazilië zal bestrijken.

Daarnaast werd door Ducati een samenwerking met DAFRA aangekondigd, waar in de toekomst Ducati motoren zullen worden geassembleerd. De productie in de Manaus fabriek zal al binnen enkele weken van start gaan, waarmee Ducati inspeelt op de Braziliaanse groeimarkt, die wereldwijd al op de derde plaats staat.

Gabriele Del Torchio, Ducati CEO:
De Braziliaanse markt is een van de meest interessante en de derde grootste markt ter wereld. Ducati heeft een erg sterk imago in dit land en we hebben de enthousiaste steun van Ducatisten, motorrijders en fans in het algemeen. Het openen van deze dochteronderneming en het feit dat onze motoren zullen worden geassembleerd in de Manaus fabriek is bewijs van onze focus op de Braziliaanse markt. We hopen onze klanten hier de best mogelijke service en after-sales service te bieden en bevestigen de strategische waarde die Ducati deze markt heeft toegekend.