Zoeken

Ducati Museum en Desmotour tijdens 2013 Ducati Clubrace

23 mei 2013
Van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei is het circuit van Assen toneel voor de jaarlijkse Ducati Clubraces, wat in de loop der jaren is uitgegroeid tot het grootste amateur race-event in Europa. Tijdens de 2013 editie wordt als bonus in de paddock een speciale selectie uit het Ducati Museum tentoongesteld.

Ducati 125_Gran_Sport_Marianna

De Ducati Clubraces zijn een perfecte mix tussen (inter)nationale wegraceklassen en wedstrijden op amateur niveau, waarbij met allerlei motoren kan worden geraced, zolang het maar geen Japanners of viercilinders zijn. Het 3-daagse evenement begint op vrijdag met het verkennen van het circuit door de deelnemers. Op zaterdag worden de tijdstrainingen gehouden en op zondag zullen de races daadwerkelijk van start gaan.

Gedurende het hele weekend is er een speciale selectie uit het Ducati Museum aanwezig. Hier worden een aantal mooie modellen tentoongesteld uit de rijke geschiedenis van het merk Ducati. De curator van het Ducati Museum Livio Lodi zal het weekend aanwezig zijn met de volgende modellen:

- 125 Gran Sport ‘'Marianna''
- 125 Gran Prix Trialbero Desmo ‘'Barcone'' (Barge)
- 500 GP
- 600 TT2
- 750 F1
- 888 SBK 1991
- 916 SBK 1994
- Desmosedici GP07

Net als vorig jaar zal de Desmoriding Tour aanwezig zijn. Iedereen kan de verschillende nieuwe Ducati modellen proberen. Het proefrijden zal plaatsvinden op zaterdag en zondag in kleine groepjes van ongeveer 6 personen. De proefritten duren ongeveer 20 minuten en worden begeleid door een voor- en achterrijder. U kunt zich ter plaatse inschrijven bij de Ducati truck voor het proefrijden.

De volgende Ducati modellen zijn beschikbaar voor een proefrit:
Monster 696 ABS
Streetfighter 848
Multistrada 1200 S Granturismo
Hyperstrada
Diavel Strada

Toegang tot de Ducati Clubraces:
Dagkaart: 15 Euro per persoon
Weekendkaart: 25 Euro per persoon
Club leden Ducati Club NL: gratis toegang op vertoon van de geldige clubpas
Kinderen t/m 15 jaar: gratis

Meer informatie: www.ducaticlub.nl