Zoeken

Ducati 851 SP2 op eBay te koop

6 september 2011
De Ducati 851 SP2 is zeker niet de beste, maar misschien wel een van de meest exclusieve racereplica's die door Ducati op de markt is gezet. Van de fiets, die in 1990 door Ducati als homologatiefiets voor het WK Superbike op de markt werd gezet, werden er wereldwijd slechts 380 verkocht. Nummer 245 is nu op eBay te koop, voor het lustere bedrag van 'slechts' $12.000.

Ducati_851_SP2

Voor hedendaagse begrippen is de Ducati 851 SP2 niet bijzonder meer, maar in 1990 was het een van de meest geavanceerde supersports op de markt. De tot 888 opgeboorde 851 was goed voor een vermogen van 116 pk, wat in die tijd ongekend was voor een V-Twin. Daarnaast was de motor voorzien van een close ratio versnellingsbak, Weber-Marelli benzine injectie met dubbele injectoren (de standaard 851 had slechts een enkele injector), een 42 mm Öhlins upside-down voorvork (uniek in die tijd, laat staan een Öhlins) en Öhlins achtershock en 320mm zwevende remschijven met Brembo 4-zuiger remklauwen.

De 851 SP2 werd, zoals gezegd, door Ducati op de markt gezet als homologatiemodel voor het WK Superbike, en met succes. De Fransman Raymond Roche wist op de SP2 Ducati haar eerste wereldtitel in het WK Superbike te geven, wat het begin zou zijn van een succesvol WK Superbike avontuur waar Carlos Checa recentelijk op Silverstone Ducati's 300e overwinning wist bij te schrijven.

Hoewel deze Ducati 851 SP2 niet de enige SP2 is die momenteel op Internet te koop wordt aangeboden, is het wel een bijzondere fiets. Afgezien van de niet originele spiegels, de Fast by Ferracci eindempers en remschakelset is de SP2 nog helemaal origineel en als in nieuwstaat. Niet vreemd dat de fiets nog in zo goede staat verkeerd, gezien de kilometerstand van slechts 8.900 km.

De motor wordt momenteel te koop aangeboden op eBay, voor een bedrag van $12.000. Da's bij de huidige koers van de dollar nog geen € 8.500, wat zeker niet duur is voor een fiets van dit caliber. Dus, mocht je nog wat geld in een oude sok hebben zitten en altijd al een stukje nostalgie willen bezitten, dan is dit misschien je kans.

Bron: eBay