Zoeken

Ducati: 2012 beste jaar ooit

13 maart 2013
De motorbranche verkeert nog steeds in zwaar weer, maar desondanks heeft Ducati het afgelopen jaar haar beste resultaat ooit neergezet. Ten opzichte van 2011 steeg de omzet met 16%, met een recordaantal van 44.102 motorfietsen die wereldwijd werden afgezet. De grootste groei kwam voor rekening van de Verenigde Staten, waar Ducati nu haar primaire focus heeft gelegd.

Ducati 1199_Panigale_R

Tijdens de Audi Annual Press Conference, die gisteren in het Duitse Ingolstadt werd gehouden, werd door Audi van de gelegenheid gebruik gemaakt om het uitstekende resultaat van het vorig jaar overgenomen Ducati te presenteren. Het afgelopen jaar maakte Ducati een enorme groei zowel in marktaandeel als in productie en verkoopaantallen.

De uitstekende resultaten onderstrepen volgens Audi de zekerheid van het bedrijf dat dankzij de acquisitie door Audi beter gestructureerd en georganiseerd is en klaar is om met vertrouwen de toekomst tegemoet te zien.

Gabriele Del Torchio, CEO Ducati Holding:
Ducati maakte het afgelopen jaar een omzet van 606 miljoen euro, een stijging van 16% ten opzichte van 2011 met een totaal aantal van 44.102 motorfietsen aan klanten afgeleverd. Onze groei was vooral indrukwekkend in de Verenigde Staten, onze huidige primaire focus, met een groei in verkopen van 21% ten opzichte van 2011. Het is een bevestiging van de absoluut positieve trend in dit land, waar Ducati de afgelopen dertig maanden constant is gegroeid. We hebben ook belangrijke resultaten en belangrijke doelstellingen in het Midden Oosten behaald, dankzij een marketing strategie die zich specifiek richt op nieuwe en bestaande markten en heeft geresulteerd in groei zowel in marktaandeel als in omzet.

Met nieuwe aandeelhouders in het bedrijf is Ducati nog nooit zo sterk geweest en deze positieve cijfers bevestigen de waarde en toewijding van iedereen binnen het bedrijf en ons merk, toenemend populair, gewaardeerd en vernieuwd over de hele wereld. De 2013 productrange, met de nieuwe Multistrada, Hypermotard, Hyperstrada en 1199 Panigale R modellen, is een expressie van technologische vooruitstrevendheid en de emotionele impact van onze producten, o-zo belangrijk in het huidige, zeer competitieve economische klimaat, en is een perfecte aanvulling op onze onmiskenbare Italiaanse stijl. Ducati is vandaag, en zal dat blijven, een product-georiënteerd bedrijf, met ontwikkeling en innovatie als mijlpalen van onze groei-strategie.