Zoeken

DG Sport lanceert European Classic Series

4 maart 2013
Met de ondersteuning van de UEM/FIM Europe, richt DG Sport, die reeds de Bikers’Classics in Francorchamps en de 200 Miglia di Imola Revival organiseert, een nieuw kampioenschap op : de European Classic Series. Dit Endurance kampioenschap is voorbehouden voor oude motoren en bestaat uit drie rondes in 2013.

European Classic_Spa

Het idee van een Endurance wedstrijd voor klassieke motoren is niet nieuw, voor de evenementen in Francorchamps en Imola hebben Christian Jupsin en zijn team al verschillende jaren een 4 Uren wedstrijd geïntegreerd voor machines die gebouwd zijn voor 1980. Van daaruit was het een kleine stap om een heus kampioenschap op te zetten. Bovenop de Belgische en Italiaanse ronde komt er ook een wedstrijd op het Spaanse circuit Aragon, dit ter gelegenheid van het Motorland Classic Festival.

De Endurance Vintage UEM Cup zal uit vier categorieën bestaan: Maxi-classic voor motoren gebouwd voor 1982 ; Classic 1000 pré ‘81 voor machines met een dergelijke cilinderinhoud ; 750 (eveneens pré ‘81) en 750 TT (tot eind ‘85).

De teams mogen, naar keuze, bestaan uit twee of drie piloten, allen in het bezit van een erkende nationale licentie, maar een team mag niet enkel bestaan uit gekende piloten met een palmares. Deze moeten verplicht het stuur delen met amateurs of gentlemen drivers. Teams die aan alle drie de wedstrijden deelnemen krijgen een korting op hun inschrijving.

De kalender
20 april : Imola
6 juli : Spa-Francorchamps
26 oktober : Aragon

De reglementen, inschrijvingsformulieren en alle info vindt u op de website www.europeanclassicseries.eu