Zoeken

DAZEROA300: circuit-training op een MV Agusta naar eigen keuze

20 mei 2014
Na een succesvol debuut het eerste jaar hebben MV Agusta en voormalig wereldkampioen Marco Lucchinelli de handen in elkaar geslagen voor de DAZEROA300, een circuit-rijvaardigheidstraining op een MV Agusta van de fabriek op verschillende niveaus. Voor dit jaar staan maar liefst zeven data ingepland.

DAZEROA300
In het achterwiel van deze krasse knar weten te blijven en je bent geslaagd...

De DAZEROA300, wat moet worden gelezen als Da Zero a 300 (Italiaans voor van nul tot driehonderd), is een Italiaans evenement waar naast motoren ook met speedboten of auto’s kan worden geragd. Bij de motoren is daarvoor een samenwerking met MV Agusta aangegaan, dat daarvoor speciale pakketten heeft samengesteld.

Op verschillende niveaus zijn er cursussen te volgen. De Basic Course richt zich op de beginnende motorrijders en omvat een aantal oefeningen die op een speciaal daarvoor ingericht terrein moeten worden uitgevoerd om onder alle omstandigheden veiliger te kunnen motorrijden.

De Master Course is voor ervaren rijders bedoeld die hun rijtechniek op het circuit willen verbeteren. Daarvoor krijg je van niet de minste namen les: Marco Lucchinelli, Simone Corsi en Alex Polita zijn enkele van de grote namen die als instructeur met de DAZEROA300 verbonden zijn. Het afgelopen weekend tijdens het eerste evenement van dit jaar was niemand minder dan Noriyuki Haga ingehuurd.

Goedkoop is de DAZEROA300 niet, afhankelijk van de motor waarvoor je kiest kan het prijskaartje oplopen tot € 1.400. Maar daar krijg je wel een unieke ervaring voor terug.

Meer informatie: www.dazeroa300.com