Zoeken

Datum World Ducati Weekend 2012 bekend

20 december 2011
Tijdens de recente modeljaar 2012 persconferentie van de Milan International Motorcycle Show, werden de langverwachte data en locatie voor de World Ducati Week 2012 bekendgemaakt. Het evenement wordt georganiseerd voor gepassioneerde Ducati liefhebbers vanuit de hele wereld van 21-24 juni 2012 op het circuit van Misano in Italië.

World_Ducati_Weekend

Voor het eerst in 1998 bracht de WDW al veel ‘Ducatisti’ van over de hele wereld samen om hun gezamenlijke passie voor de legendarische Italiaanse motorfietsen te vieren. Sindsdien trekt het evenement ieder keer weer meer liefhebbers van het iconische merk. In 2010 was er een recordbrekend bezoekersaantal van 60.000 fans uit 5 verschillende continenten en 28 verschillende landen.

WDW2012 gaat ook zeker door met de formule van circuitevenementen, shows, topcoureurs, wedstrijden en goede muziek gecombineerd met een ongelofelijke sfeer gecreëerd door duizenden motorfietsen vanuit de hele wereld.

Vanwege de grote opkomst wordt er gebruik gemaakt van de gehele Riviera Romagnola streek en heeft Ducati’s WDW 2012 organisatie een nauwe en bijzondere samenwerking met een aantal instanties bewerkstelligd. Met de provincie Rimini, de gemeentes Misano, Cattolica, Riccione en de republiek San Marino is er een samenwerkingsverband. Verdere samenwerking met de Leardini Group onderstreept ook het regionale circuit Misano als het ‘theater’ voor de WDW, wat verder wordt gesteund door APT Emilia Romagna, die de beroemde regio ‘Motor Valley’ in Italië promoten.

Kijk voor meer informatie op wdw.ducati.com