Zoeken

Corine Toirkens Motorvrouw van het jaar

21 februari 2012
Corine Toirkens uit Geldrop is de nieuwe Motorvrouw van het Jaar. De prijsuitreiking vond plaats in de Harley-Davidson vestiging in Amsterdam van Simone Bokma, de motorvrouw van het jaar 2010.Bokma werd vorig jaar opgevolgd door Karin van Dongen uit Breda.

Corin_Toirkens

De nieuwe titelhoudster Corine Toirkens won met de titel Motorvrouw van het jaar een motorreis naar Amerika van USA Motorreizen, een fraai motorjack namens Simone Bokma en een off-road dag met Arjan Brouwer tijdens de Ladies day in mei dit jaar, een prijs die ook terechtkwam bij de nummer twee van de verkiezing Carolijn Slegers uit Eindhoven. Voor de titel waren verder genomineerd Rosanne Anholt uit Amsterdam, Sienna Delnaaij-Herf uit Wassenaar en Nikki van der Spek uit Hoek van Holland.

Corine Toirkens:
Ik ben er helemaal stil van, dat gebeurt mij niet gauw. Wat ben ik hier trots op. Mijn vier medefinalisten zijn stuk voor stuk kanjers en ik had er volkomen begrip voor gehad als de titel bij wie dan ook van de anderen was terechtgekomen.

Losmaken
Corine Toirkens rijdt een gloednieuwe FJR 1300 RP13A Midnight Black en is in het dagelijks leven chauffeur op een ambulance. ”Met motorrijden kan ik mezelf helemaal losmaken van de besognes van het dagelijks leven en kom ik helemaal tot rust. Ik ben 53, rij al meer dan 35 jaar motor en hoop er nog zeker dertig jaar mee door te gaan’’, aldus de goedlachse Brabantse, die veel instructie geeft aan vrouwen die het A-rijbewijs hebben gehaald maar niet meer of nauwelijks nog rijden.

Heropstappers
“Ik heb al heel wat mensen aan het motorrijden gekregen en ga daar onverminderd mee verder. Met groepjes heropstappers ga ik dan bijvoorbeeld een dagje de Eifel in om de mensen weer vertrouwen te geven en een extra boost om te blijven motorrijden’’. Corine heeft altijd een grote interesse gehad in het verkeer en volgde in de 25 jaar dat zij op de ambulance rijdt opleidingen voor auto- en motorinstructeur en instructeur Bijzonder Weggedrag.

Meer bekendheid
De verkiezing Motorvrouw van het Jaar is een initiatief van Motorbeurs Utrecht om meer bekendheid geven aan vrouwen die motorrijden en dat met passie doen. De komende editie van de beurs is van donderdag 23 tot en met 26 zondag februari 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht