Zoeken

Continuiteit Husqvarna in de Benelux gewaarborgd

5 augustus 2013
Na de overname van Husqvarna door KTM's grote baas Stefan Pierer ontstond er grote onduidelijkheid omtrent de toekomst van het van oudsher Zweedse motormerk. In oktober zal in Zweden het nieuwe modelgamma van Husqvarna worden gepresenteerd, terwijl vanaf diezelfde maand de distributie en after sales via het KTM netwerk zullen gaan lopen.

Husqvarna Nuda 2013

Als antwoord op de talloze vragen die gesteld zijn over de toekomst van Husqvarna na de overname van Husqvarna door Pierer AG over de toekomst, weet de huidige Benelux importeur MotoMondo vandaag in een persbericht te melden dat de contouren van de nieuwe organisatie zich beginnen af te tekenen. Met de voorstelling van het nieuwe Husqvarna modelgamma dat in oktober dit jaar in Zweden zal worden gepresenteerd, zal er in de komende maanden veel duidelijk worden.

In het kader van de vernieuwing van Husqvarna zullen ook op Benelux-niveau enkele veranderingen plaatsvinden. Daarbij is prioriteit gegeven aan de continuïteit van het merk Husqvarna met betrekking tot de leveringen van motoren en onderdelen aan het dealernetwerk voor de verkoop en service aan bestaande en toekomstige klanten.

Dit houdt in dat de huidige Husqvarna importeur, MotoMondo BV, importeur blijft tot 31 september 2013 waarna het importschap wordt overgedragen aan KTM België en KTM Nederland. Tot deze datum maar ook daarna blijft MotoMondo verantwoordelijk voor de verkoop en service van alle modellen die geproduceerd zijn in Italië. Dit geldt zowel voor de verkoop van de huidige 2013 modellen als voor de nieuwste Anniversary Off-Road modellen. MotoMondo blijft ook de After-Sales verzorgen voor deze en oudere modellen.

Vanaf 1 oktober 2013 zal de import voor de Husqvarna motoren die in Oostenrijk zullen geproduceerd worden, (modeljaar 2014 en volgende), voor de Benelux onder het importschap van KTM België en Nederland gaan vallen. Zij zullen het dealernetwerk inventariseren en herstructureren om de verkoop van de nieuwe Husqvarna range te boosten. Deze wijziging zorgt ervoor dat zowel huidige als toekomstige Husqvarna klanten onder alle omstandigheden de beste service gegarandeerd krijgen en dat de continuïteit voor klanten en dealers voor nieuwe en bestaande Husqvarna motoren optimaal blijft.