Zoeken

Continental presenteert ContiTrailAttack 2

21 november 2012
Continental presenteert de ContiTrailAttack 2, de tweede generatie van de motorband die speciaal is ontwikkeld voor grote en high-performance reis-enduro´s. De ContiTrailAttack 2 beschikt volgens Continental over een innovatieve nieuwe rubbercompound met als resultaat: optimale grip, een korte remweg en een lange levensduur.

ContiTrailAttack2

De ContiTrailAttack 2 heeft alle goede eigenschappen van zijn voorganger, maar maakt nu gebruik van een innovatieve nieuwe compound-technologie. Vergeleken met de voorganger is het silica-percentage bijvoorbeeld hoger. Dit leidt volgens Continental tot optimale prestaties en grip, ook op nat wegdek. De nieuwe compound moet bovendien zorgen voor een langere levensduur van de band. Ook is de nieuwe allroad motorband voorzien van Traction Skin-technologie waardoor de inrijperiode zeer kort moet zijn.

Stabiliteit en comfort
De ContiTrailAttack 2 valt eveneens op door een hoge mate van stabiliteit en comfort, ook bij hoge snelheden en zware belading. De basis daarvoor wordt gevormd door de 0°-staalgordelconstructie. Het profiel van de motorband kenmerkt zich door het fraaie New Edge-design. Het slijtagepatroon is zeer gelijkmatig en de waterafvoer is optimaal. Daarbij is de geluidsproductie gering.

De nieuwe ContiTrailAttack 2 is ook uitgevoerd met de innovatieve Continuous Compound technologie. Een speciaal productieproces zorgt er daarbij voor dat ondanks gebruikmaking van slechts één rubbercompound er toch een flexibele overgang van het centrale deel van het loopvlak naar de schouders van de band is te realiseren. Het centrale deel van het loopvlak is zeer slijtvast, met een lange levensduur als gevolg. De flexibele schouders op hun beurt dragen bij aan optimale grip. De ContiTrailAttack 2 voor het voorwiel maakt voor zowel de diagonaal- als de radiaal-versie ook gebruik van de 0°-staalgordel-constructie. Het karkas van deze banden is versterkt en in combinatie met het nieuwe profiel valt de nieuwe band op door een uitstekende stuurprecisie, optimale grip en een lange levensduur.

Eerste montage bij topmerken
Dankzij al zijn goede eigenschappen, is de nieuwe ContiTrailAttack 2 nu al goedgekeurd als eerste montageband voor diverse top-enduro´s van verschillende vooraanstaande merken. KTM monteert de nieuwe enduroband af-fabriek bijvoorbeeld op de 2013-modellen Adventure T en Adventure R. BMW heeft de ContiTrailAttack 2 aangewezen als eerste montage-band voor zijn zojuist geïntroduceerde nieuwe enduro-topmodel R 1200 GS (eveneens een 2013-model).