Zoeken

Claudio Consonni nieuwe Technical Manager Benelli

22 juli 2010

Claudio_Consonni.jpgClaudio Consonni is de nieuwe Technisch Directeur van Benelli QJ. De voormalig Technical & General Managing Director van Yamaha Motor Italy volgt Pierluigi Marconi op, die naar verluid is opgestapt omdat hij de ontwikkeling van nieuwe modellen veel te langzaam vond gaan.

Pierluigi Marconi vergaarde wereldfaam bij Bimota als ontwerper van de naafbestuurde TESI. Van Bimota maakte hij de overstap naar Benelli, waardoor lange tijd het gerucht ging dat Benelli een 600cc versie van die Tesi zou gaan uitbrengen.

Met de komst van Claudio Consonni naar Benelli als opvolger van Marconi zou het eindelijk wel eens de goede kant op kunnen gaan met de kleine Italiaanse fabriek, die alweer vijf jaren geleden werd overgenomen door de Chinese Qianjiang Group, maar tot op heden niet écht opnieuw tot bloei wist te komen.

Als Technical General Manager en Director of the Departments of Production was de 56-jarige Consonni meer dan 25 jaar werkzaam bij Yamaha Motor Italy. Daarnaast was Consonni hoofd van de R&D afdeling en de kwaliteits- en klantenservice en gaf hij leiding aan het Yamaha Motor Italy raceteam dat talloze successen wist te behalen in de Italiaanse 600 en 1000cc raceklassen, Parijs-Dakar, de Pharao Rally, in de Motocross en het WK Enduro. Zijn grootste succes behaalde hij in 2007, toen Yamaha voor de eerste (en enige) keer in de geschiedenis de constructeurstitel in het WK Superbike behaalde.

In 2011 zal Benelli haar honderdjarig bestaan gaan vieren. Met de komst van Consonni zou dat jaar wel eens een nieuwe start voor het geplaagde Italiaanse merk kunnen betekenen.