Zoeken

Chris Pfeiffer wint Open Duits Stuntkampioenschap

8 juni 2010

Afgelopen weekend heeft Chris Pfeiffer op de Hockenheimring met succes zijn 2009 titel in het Duits Open Stuntrijden kampioenschap verdedigd. Op zijn BMW F800R was de Duitser duidelijk een maatje te groot voor zijn concurrentie.

stuntriding_german_open_3.jpg

Op zaterdag werden kwalificatieheats gehouden op het start/finish deel van het circuit, waar een asfaltstrip van 30 bij 80 meter voor de stunters was afgezet. In totaal 41 deelnemers  vertoonden hun kunsten aan het aanwezige publiek en jury, waarvan de beste acht zouden doorstroomden naar de grote finale die op zondag werd verreden.

Na Rafal Pasierbeck, Sebastien Desbonnet en Thomas Sagnier mocht Pfeiffer als vierde stuntrijder zijn kunsten vertonen, en deed daarbij zijn nieuwste trick, een '180 brake slide roll back,' met de BMW F800R, die werd gevolgd door een 'no hands wheelie circle'. Het was voldoende om zijn concurrenten wederom het nakijken te geven.

stuntriding_german_open_1.jpgstuntriding_german_open_2.jpg

Chris Pfeiffer:
Ik ben erg blij om hier te winnen. Er deden veel van 's werelds beste rijders aan deze wedstrijd mee, die extreem moeilijke stunts vertoonden. De finale was dan ook behoorlijk zenuwslopend. Hoewel ik niet zeker was van mijn nieuwe stunt besloot ik 'm toch het risico te nemen en 'm uit te voeren, en dat pakte perfect uit.