Zoeken

Chinese MP3 kloon in beslag genomen tijdens EICMA

17 november 2011
Dat Chinezen er goed in zijn om dingen na te maken, daar hadden we de afgelopen jaren op de EICMA in Milaan wel ontdekt, maar sommige fabrikanten maken het wel heel erg bont. Zo werd de afgelopen week op de internationale motorbeurs door de Milanese politie een Chinese driewiel motorscooter in beslag genomen die iets té veel overeenkomsten met Piaggio's MP3 bleek te hebben.

Yiben_YB250_ZKT

De Guardia di Finanza nam op de stand van het Chinese Yiben de driewieler in beslag, naast een niet nader bekend gemaakte motorfiets. De in beslag genomen driewieler betrof de Yiben YB 250 ZKT, een regelrechte kopie van de Piaggio MP3. Nadat de politie hierover was geïnformeerd werd de scooter op grond van vervalsing en schending van copyright in beslag genomen. Hoewel bij de in beslagname een doek over de scooter werd gedaan zijn de overeenkomsten met de MP3 duidelijk zichtbaar.

Yiben is onderdeel van het Chinese Kaitong Industrial, producent van meer dan 85 tweewielers. In de meer dan 100.000 m2 grote fabriek zijn meer dan 600 mensen werkzaam, die naast motorfietsen en motorscooters ook generatoren en motorblokken produceren. Volgens Yiben's eigen website hebben hun motorfietsen een goede reputatie bij zowel landelijke als internationale klanten voor wat betreft hun kwaliteit, innovatieve ontwerpen en acceptabele prijzen.

Bron: suspendeddrivinglicenses.com