Zoeken

Carlos Checa brengt bliksembezoek Ducati fabriek

1 september 2011
Op de vooravond van de 10e ronde van het WK Superbike, dat dit weekend op de Duitse Nürburgring wordt verreden, maakte het Althea Racing team een bliksembezoek aan de Ducati fabriek in Borgo Panigale, waar het team de 300e overwinning van Carlos Checa op een Ducati samen met het management en de technici vierde.

Carlos_Checa_Autograph

Checa passeerde deze historische mijlpaal in de eerste race op Silverstone in juli. Deze overwinning op de Ducati 1198 wijdde hij toe aan de beroemde Italiaanse fabrikant door zijn handtekening op de muur bij de receptie te zetten. Het management van Ducati bedankte Checa officieel voor zijn uitzonderlijke prestaties dusver dit seizoen. Daarna vierde het personeel dit moment verder in de raceafdeling van het bedrijf.

Deze 300e overwinning was de 9e race overwinning voor Checa in 2011, maar ook in de tweede race op Silverstone wist hij te winnen, wat het totaal van het seizoen op 10 overwinningen bracht. Deze indrukwekkende prestatie onderstreepte nog maar eens de geweldige vorm van de Spanjaard dit jaar, maar ook het professionalisme van het Althea Racing Team en de constant competitieve tweecilinder uit Borgo Panigale.

De eerste van deze historische overwinningen startte met de overwinning van Marco Lucchinelli in de eerste Superbike race ooit op Donington Park, Engeland, in 1988. Deze reeks ging verder met 25 andere Ducati coureurs die een stukje racegeschiedenis schreven. Onder deze 25 horen legendarische namen zoals Carl Fogarty, Doug Polen, Raymond Roche, Troy Corser, Giancarlo Falappa, Neil Hodgson, Pierfrancesco Chili, Ben Bostrom, James Toseland, Noriyuki Haga, Troy Bayliss en meer tot aan de leider van het huidige kampioenschap, Carlos Checa. Deze overwinningen hebben een totaal aan 155 Ducati pole positions, 753 podiums, 13 rijders titels en 16 constructeurs titels teweeg gebracht.