Zoeken

Capirossi en GSV-R 800 bezoeken 2010 Isle of Man TT

14 juni 2010

Ter viering van Suzuki's 50e verjaardag in de Internationale wegrace motorsport was het officiële Rizla Suzuki MotoGP team naar de Isle of Man TT gegaan om deel te nemen aan de afsluitende parade van de 2010 Isle of Man TT.

2010_IOMTT_Suzuki_Capirossi_Donald.jpg

Voor zowel Loris Capirossi als ook de GSV-R 800 MotoGP machine was dit het eerste bezoek aan het Britse eiland. Capirossi, die in Qatar nog zijn 300e Grand Prix start vierde, was al op donderdag gearriveerd om op het eiland te acclimatiseren.

De nog steeds immens populaire kleine Italiaan reed de Suzuki parade op een Rizla Suzuki GSX_R1000, terwijl Relentless Suzuki by TAS TT coureur Cameron Donald de GSV-R de sporen mocht geven. Het was voor het eerst dat een MotoGP machine het 37.73 mijl lange parkoers aflegde. Hoewel het slechts een parade was wist Donald op Sulby straight toch een topsnelheid van 202 mph te noteren.

2010_IOMTT_Suzuki_Donald.jpg

Loris Capirossi:
Dit eiland is ongelofelijk. Ik had het wel eens op tv gezien, maar niets kan je op het TT-circuit voorbereiden. Het asfalt is veel hobbeliger dan ik me had voorgesteld en als je ziet welke snelheden hier worden gereden, dan is dat gewoon onvoorstelbaar. Het is een fantastisch evenement dat nergens ter wereld te copieren is.

Cameron Donald:
Man, dat was onvoorstelbaar. Ik dacht dat de motor écht moeilijk en zenuwachtig te rijden zou zijn, maar het was geweldig. Ik had verwacht een rustige ronde te rijden, maar het ging zo goed dat ik in goed ritme kwam en daardoor behoorlijk tempo kon maken. Sterker, het ging zo goed dat ik denk dat we voor volgend jaar het regelement moeten gaan aanpassen. Enkele ronden meer en ik had hier met dit ding kunnen vliegen.